<< Vorige


Sprookjes


Van draken en zeemeerminnen, reuzen en dwergen, heksen en tovenaars.

Artikelcode: 301 bladSprookjes
Sprookjes van draken en zeemeerminnen, reuzen en dwergen, heksen en tovenaars
Er was eens..., zo beginnen bijna alle sprookjes. Of ze nu uit Ierland, uit Jutland, uit Griekenland of uit China komen, steeds gaat er een mens op weg om zijn geluk te beproeven. Ruth Manning-Sanders heeft in deze bundel zevenenvijftig sprookjes uit allerlei landen bijeengebracht, waarin draken en zeemeerminnen, reuzen en dwergen, heksen en tovenaars een belangrijke rol spelen. De houding van de mens in zijn ontmoeting met deze wezens is bepalend voor de vraag of zij hem zullen helpen of tegenwerken.
Kaboutersprookjes
In Kaboutersprookjes zijn ruim 60 sprookjes opgenomen uit alle delen van Europa. In elk sprookje gaat een mens op weg om iets te zoeken of een taak te volbrengen. En op zijn weg zal hij levende wezens ontmoeten, mensen, dieren of andere met de natuur verbonden wezens. Kabouters wonen tussen de wortels van een boom in het bos of in een hoekje van de stal op een boerderij. Zij hebben de mogelijkheid de mens te helpen, maar ook tegen te werken. Dat hangt af van de houding van de mens zelf.
Sprookjes van vrouw Holle
In het Nederlandse taalgebied kennen we over het algemeen alleen de figuur van Vrouw Holle zoals zij voorkomt in het sprookje dat is opgetekend door de gebroeders Grimm. Het is echter een van de vele sprookjes over deze bijzondere gestalte, die in hetzelfde gebied waarin de gebroeders Grimm rondtrokken, maar ook ver daarbuiten te vinden is. Sprookjes van Vrouw Holle is een unieke bundel geworden, die niet alleen een aantal mooie, beeldende sprookjes voor jonge kinderen bevat, maar ook een nieuw beeld verschaft van deze raadselachtige vrouw.
€ 18.50
Voorraad: 1


Aantal